نکته هایی از احکام -بخش سیزدهم

شناسه نوشته : 30448

1400/04/12

تعداد بازدید : 82

نکته هایی از احکام 13- آیا می توان بدون حجاب عکس گرفت؟

✍️اگر خانمی بداند چنانچه بدون حجاب کامل عکس بگیرد، عکس او در میان خویشاوندان پخش می شود و نامحرم نیز آن را می بیند، جایز نیست بدون حجاب عکس بیندازد.
♦️توجه♦️

✍️برخی خانم ها برای گرفتن عکس یادگاری در دوران ازدواج نزد عکاس مرد می روند یا برای گرفتن قبض و دریافت عکس به مرد نامحرمی که مطمئنند عکسشان را ظاهر کرده مراجعه می کنند؛ در چنین مواردی عکس انداختن بدون حجاب کامل شرعی حرام است.

✍️شرکت در مجالس عروسی و رعایت نکردن حجاب شرعی در مقابلِ داماد یا فیلم بردار نامحرم و همچنین حضور عروس با لباس عروسی نامناسب در معرض دید مردان (در ماشین عروس یا خیابان) مجوّز شرعی ندارد و حرام است.

✍️نشان دادن عکس زن نامحرمی که جز صورت و کف دست هایش (در صورتی که زینت نداشته باشد) جاهای دیگری از بدنش - مانند موها و آرنج - در عکس پیداست, به کسی که او را می شناسد, حرام است و اگر عکس مفسده انگیز باشد، بر هر نامحرمی حرام می باشد.
〰〰〰〰〰

منبع:احکام مصور پوشش بانوان سوال 61

 

بیرون گذاشتن مقداری از مو

سؤال: آیا بیرون گذاشتن مقداری از مو، به طوری که تحریک کننده نباشد، اشکال دارد؟

✍️پاسخ:

بیرون گذاشتن موی سر (حتی به مقدار چند تار مو) از چادر یا روسری در انظار عمومی و دید نامحرم، حرام است. در حرمت نگاه به موی زن فرقی بین تمام یا قسمتی از آن وجود ندارد و بر زنان مسلمان واجب است تمام موهای سر را از نامحرم بپوشانند و مواظب باشند از زنان غیر مسلمان و بی بند و بار پیروی نکنند.

توجه
مژه های مصنوعی و ریمل های خرده مژه دار که به عنوان زینت محسوب می شوند، باید از نامحرم پوشانده شوند.

-----------------

منبع:توضیح المسائل ده مرجع، با استفاده از م 2435؛ العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 1، (الستر و الساتر)، با استفاده از قبل م 44؛ آیات عظام بهجت، خامنه ای، سیستانی و مکارم: استفتا؛ آیت الله سبحانی، توضیح المسائل، م 417 و احکام جوانان، م 417؛ آیت الله صافی، جامع الاحکام، ج 2، س1693 و استفتا.
>>> برگرفته از کتاب «احکام مصور پوشش بانوان»، اطلس تاریخ شیعه، 1391، ص 52
.

سامانه نجم