با توجه به کثرت و تنوع فعالیتهای معاونت فرهنگی-تبلیغی حوزههای علمیه خواهران و پراکندگی جغرافیایی و کثرت مخاطبان و مدیران مرتبط در امور فرهنگی، طراحی نرمافزاری برخط با امکان دسترسی از طریق وب و شبکه داخلی جهت سهولت در خدمترسانی و دسترسی به مخاطبان در تمام مناطق استانی و شهری ضروری تلقی شد و خلأ نبود آن در بیشتر فعالیتهای این معاونت بهوضوح مشهود بود.
این ضرورت آنگاه بیشتر خودنمایی میکرد که دانشآموختگان؛ این ذخایر اصلی حوزههای علمیة خواهران بعد از فراغ از سیستم آموزش با هیچ سامانة اطلاعاتی دیگری ارتباط سازمانی نداشته با تغییر اطلاعات آنان تقریباً ارتباطشان با این نهاد مقدس منقطع میشد.
این سامانه افزون بر کمک به نظاممندی فعالیتهای این معاونت در ساحت تعاملات، در هماهنگی با سایر سامانههای فعال مرکز مدیریت حوزههای علیمة خواهران، وظیفة تجمیع اطلاعات مرتبط با شناسایی و جذب، وضعیتسنجی و طبقهبندی، استعدادیابی و نیازسنجی، ارتقاء و توانمندسازی، حمایت و بکارگیری طلاب و دانشآموختگان را بر عهده خواهد داشت.
از دیگر مزیتهای پیادهسازی چنین سامانهای علاوه بر دسترسی بهتر و سریعتر به اطلاعات و عبور از موانع زمانی و مکانی برای ارتباطگیری مستمر با مدارس، طلاب و دانشآموختگان، زمینة بهرهبرداری دیگر بخشهای مرکز مدیریت از اطلاعات جمعآوری شده و گزارشات استخراج شده توسط این معاونت را نیز فراهم خواهد کرد.
جهت عملیاتی سازی چنین سامانهای ابتداء نیاز بود تا با تعیین ضرورت، اهداف و مخاطبان این زیر ساخت نرمافزاری زمینة برنامهریزی و تحلیل سیستم و عملکرد سامانه را مهیا کرد که این مستند طی جلسات متعدد همکاران معاونت فرهنگی، مرکز فناوری اطلاعات و مرکز برنامه ریزی تهیه شد و در نهایت با عنوان نجم (نرمافزار جامع معاونت فرهنگی-تبلیغی) نامگذاری شد.
نجم به شکل سیستمی با سامانههای آموزش، اساتید، کوثرنت، کوثربلاگ، پایاننامهها، ثبتاحوال، بنیاد شهید و ایثارگران و ... در تعامل بوده و اطلاعات را صحتسنجی میکند.
هم اکنون گام اول سامانه بعد از تحلیل و کدنویسی، عملیاتی شده است و طلاب و دانش آموختگان محترم با مراجعه به آن میتوانند از خدمات آن بهرمند شوند.