همایش دیدار یار دیرین ویژه دانش آموختگان استان قم برگزار شد

شناسه خبر : 115387

1400/09/16

تعداد بازدید : 459

 همایش دیدار یار دیرین ویژه دانش آموختگان استان قم برگزار شد
همایش دیدار یار دیرین ویژه دانش آموختگان استان قم دوشنبه 15 آذرماه 1400 در سالن همایش های آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران در ابتدای این همایش گفت: حفظ اصل دین را خداوند تضمین کرده است و رسالت حوزه های علمیه ترویج و گسترش دین است.
محمدتقی محدر با اشاره به این سخن امام صادق(ع) که فرمودند «الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَيْهِ اللَّوَابِسُ؛ شبهات به کسی که زمانه خود را بشناسد هجوم نمی‌آورد»، افزود: امروز برای موفقیت در ترویج دین الهی باید عالم به زمان بود و دنبال راه حل دقیق برای پاسخگویی به مسائل گشت.


وی تصریح کرد: عالم به زمان بودن یعنی این که بدانیم دشمن چه برنامه‌ای را طراحی کرده و نسبت به آن راه حل داشته باشیم و به گونه ای نباشد که در زمین دیگری بازی کنیم؛ به عنوان مثال امروز دشمن به دنبال بی عفت کردن جامعه به ویژه زنان ماست، ولی ما روی پوشش و حجاب بحث می کنیم و این در حالی است که اگر عفت افراد حفظ شود، پوشش نیز تصحیح خواهد شد.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران رسالت امروز طلاب و حوزه های علمیه را بسیار سنگین برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از رسالت ها شناسایی راه‌حل مناسب برای پاسخگویی به مسائل و شبهات است و این امر نیازمند به روز شدن افراد در مسائل علمی و فرهنگی است.

 در ادامه این همایش مدیر مؤسسه آموزش عالی معصومیه خواهران قم اظهار داشت: مؤسسه معصومیه با حفظ اصالت حوزوی در بخش خواهران باید به یک مجموعه علمی، پژوهشی و فرهنگی جریان ساز در عرصه های  مختلف فرهنگی، اجتماعی تبدیل شود.


غلامعباس عشرتی با بیان این که در بخش آموزش سعی داریم استانداردها را رعایت کرده و با بهره گیری از اساتید خوب و مبرز، طلابی توانمند در عرصه های علمی تربیت و تحویل جامعه دهیم، افزود: پایه علمی طلاب اگر قوی باشد قطعا در انجام رسالت های حوزوی موفق تر خواهند بود و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل سیاسی و اجتماعی را خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه های پژوهشی مؤسسه آموزش عالی معصومیه خواهران، سوق دادن پایان‌نامه‌ها به سمت حل مسائل جامعه و موضوعاتی است که در حال و آینده مفید فایده برای بانوان باشد و در همین راستا هسته‌های مطالعاتی «اخلاق و معنویت»، «تحکیم نظام خانواده»، «اسلام و تمدن»، «وهابیت و جریان های تکفیری»، «معرفت شناسی»، «امامت پژوهی» و .... راه اندازی شده است.
مدیر مؤسسه آموزش عالی معصومیه خواهران افزود: امیدواریم با برنامه ریزی خوبی که صورت می گیرد، کانون دانش آموختگان چابک، توانمند و در تراز ملی و کشوری تشکیل دهیم تا الگویی برای سایر مدارس علمیه باشد و بتوانیم در این کانون مدلی را طراحی و اجرا کنیم که به تأثیرگذاری در عرصه های فرهنگی و اجتماعی بینجامد.

در پایان این همایش مدیرکل امور دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران وظیفه اصلی حوزه های علمیه را تربیت کنشگران فرهنگی در جامعه دانست و گفت: در تخصیص بودجه های فرهنگی به سازمان های مختلف، باید به این مهم توجه ویژه شود.



مرتضی برگستان کار معاونت فرهنگی تبلیغی را تجهیز طلاب با مهارت هایی که برای مسئله شناسی و حل مسئله در جامعه نیاز دارند، عنوان کرد و افزود: با تربیت طلبه کنشگر که مهارت لازم برای نقش آفرینی در جامعه را داشته باشد، می توان زمینه ساز فعالیت و کنشگری دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران در جامعه بیش از پیش شد.
وی سه گام مهم در بخش دانش آموختگان را شناسایی، ساماندهی و شبکه سازی، دوم پشتیبانی، ظرفیت سنجی در عرصه های مختلف فرهنگی اجتماعی، و سوم ارتقاء دانشی و مهارتی دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران عنوان کرد.
مدیرکل اداره امور دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران افزود: در طراحی مدل ها برای پیشبرد اهداف، باید مدلی را طراحی کرد که انتزاعی و خارج از واقعیت نباشد بلکه برحسب وضعیت فعلی جامعه طراحی شوند.
مرتضی برگستان نقش اداره دانش آموختگان را تسهیل کننده ورود دانش آموختگان حوزوی در عرصه های کنشگری اجتماعی و فراهم کردن زیرساخت ها در این زمینه دانست و گفت: سازمان های مردم نهاد، ظرفیت و بستر مناسبی برای فعایت دانش آموختگان حوزه است تا آنهایی که پای کار هستند و دغدغه مندند، با فراغی آسوده به فعالیت اجتماعی و فرهنگی خود بپردازند.
وی از راه اندازی 60 انجمن مردم نهاد (NGO) در مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور خبر داد و افزود: تعداد 43مورد از این کانون ها ثبت شده اند و باقی در حال گذراندن امور مربوط به ثبت رسمی هستند. اگر تعداد کانون های دانش آموختگان در حوزه های علمیه خواهران به 100 برسد، می توان پی بینی کرد که تحول خوبی در عرصه زن و خانواده در کشور رخ دهد و ما تا حد توان و محدوده قانونی از این انجمن ها حمایت می کنیم تا خواهران دانش آموخته به کنشگری اجتماعی و فرهنگی بپردازند.
در انتهای مراسم، دانش آموختگان به بیان سوالات و نظرات خود پرداخته و مدیرکل اموردانش آموختگان حوزه های علمیه به این سوالات پاسخ داد.