نقش معاونت فرهنگی- تبلیغی حوزه‌های علمیه در نظام تعلیم و تربیت بررسی شد

شناسه خبر : 157553

1404/02/05

تعداد بازدید : 12

نقش معاونت فرهنگی- تبلیغی حوزه‌های علمیه در نظام تعلیم و تربیت بررسی شد
در نشست مشترک معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران با مدیران کل و روسای ادارات این معاونت، نقش معاونت فرهنگی تبلیغی در نظام تعلیم و تربیت حوزه های علمیه خواهران بررسی شد.

به گزارش واحد اطلاع رسانی، در این جلسه حجج اسلام والمسلمین آرش رجبی، معاون فرهنگی تبلیغی؛  هابیل جوانی، مدیرکل مطالعات و مهندسی فرهنگی؛ مرتضی برگستان، مدیرکل شبکه‌سازی و راهبری فرهنگی تبلیغی؛ عبداله محمدی پارسا، رئیس اداره مطالعات و برنامه ریزی تربیتی؛ محمد زراعتی، رئیس اداره آموزش و توانمندسازی؛ مجید مفید، سرپرست اداره پایش و پیامدسنجی و خانم ها سمیه مقیمی، رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع)؛ صالحه ملبوبی رئیس اداره سبک زندگی و تعالی خانواده و رقیه جاویدی رئیس اداره مطالعات فرهنگی حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی در سخنانی، یکی از دغدغه‌های معاونت فرهنگی را عرصه تعلیم و تربیت عنوان کرد و افزود: حوزه علمیه صرفا یک فضای آموزشی نیست، بلکه نظام آموزشی به مفهوم تمامش، نظام تعلیم و تربیت است.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران، مهمترین نقش حوزه علمیه را تبلیغ دانست و بیان داشت: حوزه علمیه باید در حل مسائل بیاندیشد و بنویسد و خروجی بگیرد. لذا برای رسالت تبلیغ باید آماده و تربیت شویم، مهذب شده و مهارت بیاموزیم و برای ورود جدی‌تر آماده گردیم.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی تصریح کرد: مطلوبترین وضعیت، این است که هر استاد و مدیری که تدریس را برعهده گرفته، در پی تعاملاتی که با طلاب دارد، کار تربیتی را نیز بر عهده بگیرد. باید حوزه علمیه، اساتیدی تربیت کند که در این فضا و مسیر قرار گیرند، لذا باید فضایی را ایجاد کرد که به این هدف برسیم.

وی ضمن انتقاد از تقلیل ساعت‌های فرهنگی در مدارس علمیه از 5 ساعت در هفته به 2ساعت گفت: منظور از تربیت، فقط آموزش نیست، بلکه بخش های گرایشی و تربیتی نیز هستند، لذا نیازمند تدوین نقش معاونت فرهنگی و فعالیت‌های فرهنگی برای نیل به اهداف تعلیم و تربیت هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین رجبی در ادامه بیان داشت: ماهیت حوزه، ماهیتی تربیتی است، هویت حوزه علمیه، به هویت تربیتی آن است و 75درصد ورود طلاب به حوزه های علمیه، با انگیزه‌های تربیتی صورت می گیرد، بایستی ریشه‌ای‌تر، بستر آموزش تربیت محور را آماده کنیم.

وی تصریح کرد: برای اینکه به یک حرکت واحد و جدی تربیتی برسیم، نیازمند یک طرح‌واره هستیم که این مشکل حل شود و مانع‌های موجود نیز باید مرتفع شود. به‌نظر می‌رسد رسیدن به یک طرح‌واره و یک هندسه باید مورد توجه و تاکید باشد اگر این گام محقق شود، می‌توان برای گامهای بعدی اقدام کرد و همچنین آموزش پژوهش محور تربیت مدار نیز پیگیری شود.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی یادآور شد: گاهی باید تربیت، مقدم بر آموزش شود و گاهی هویت تربیتی طلبه باید شکل بگیرد و آنچه مدنظر است، مورد دوم است. تعلیم و تربیت همیشه در کنار هم بوده و هستند، یعنی آموزش باید با تربیت همراه باشد، لذا به نظر باید نظام آموزشی اصلاح شود اعم از محتوای آموزشی و موارد مرتبط برنامه ریزی های آموزشی. لذا کتاب، استاد، فضای آموزشی، محیط، فضای مدرسه، همه باید تغییر و اصلاح شود.

وی تاکید کرد: هردو حیث این مسئله باید مورد توجه و برنامه‌ریزی قرار گیرد، یعنی تهذیب و تربیت در کنار هم.

در پایان جلسه بنا بر آن شد که کارگروهی متشکل از روسای ادارات، تشکیل شده و تدوین نقش تهذیب و تربیتی معاونت در نظام تعلیم و تربیت، در دستور کار قرار گیرد.