سی و چهارمین نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی کشور برگزار شد

شناسه خبر : 144838

1403/03/22

تعداد بازدید : 52

سی و چهارمین نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی کشور برگزار شد
سی و چهارمین نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی کشور با حضور قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی و دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی، در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه 21خرداد برگزار شد.

به گزارش واحد اطلاع رسانی، سی و چهارمین نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی کشور با حضور محمدجواد هراتی، قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی و رئیس مرکز پژوهش و آموزش عالی قرآن و علوم انسانی کشور و حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی، در سالن شهدای جهاد علمی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه 21خرداد 1403 برگزار شد.

در این جلسه خانم سمیه مقیمی رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) از سوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران و دیگر مسئولان از سایر نهادهای مرتبط حضور داشتند.

 ابتدا گزارش کوتاهی از فعالیت های کمیسیون در سال 1402 ارائه شد و در ادامه برنامه های اولویت دار سال 1403 بحث و بررسی شد.

در این جلسه آیین نامه های کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور مطرح شد که برای برخی از آیین نامه ها پیشنهاداتی ارائه شد.

در این جلسه جحت الاسلام والمسلمین حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور، در سخنانی با اشاره به آیین نامه جدید بیان داشت: اعتباراتی که در این آیین نامه پیش بینی شده است، با نحوه جدیدی از اجرا، اعمال خواهد شد و راهبردها به روز می شوند.

وی همچنین پیشنهاد کرد: هرآنچه در شورای توسعه نیاز به مشاوره دارد همانند ساختار کمیسیون، به مشارکت اندیشمندان و صاحبنظران گذاشته شود تا اصلاحات مورد نیاز صورت گیرد و این نظرسنجی از طریق ابزارهایی مانند پرس لاین و فرم سازها می تواند انجام پذیرد.  همچنین فراخوان عمومی داده شود که هرکسی خدمتی دارد، تحت منشور مورد حمایت قرار گیرد.

 یکی از اعضای جلسه در خصوص راه اندازی دوره های کوتاه مدتی با موضوعات قرآنی برای دانشجویان پیشنهاد داد که برای آن دسته از دانشجویان رشته های غیرمرتبط، دوره های کوتاه مدتی طراحی شود تا آنان با اصلی ترین مبانی قرآنی آشنا شوند. همچنین لایحه جامع حفظ قرآن کریم نیز تدوین شود.

حجت الاسلام والمسلمین هادی منش، از حوزه علمیه برادران نیز در سخنانی از فعالیت 58نشریه علمی پژوهشی و 33نشریه علمی ترویجی در عرصه قرآن در حوزه های علمیه برادران خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین هاشمی از وزارت بهداشت نیز بر کابردی شدن پژوهش های قرآنی و منطبق شدن آنان با نیازهای عمومی کشور تاکید کرد و گفت: بایستی پیوستی بین پژوهش های قرآنی و برنامه های فرهنگی در دانشگاه ها ایجاد شود و این ها به نوعی با یکدیگر هم افزا باشند تا فرهنگ قرآنی، به فرهنگی عمومی تبدیل شود.

وی گفت: در این جلسات، صاحبنظرانی از سایر رشته های نیز حضور داشته باشند تا مسیر پژوهش های قرآنی منطبق با نیازهای عمومی شود.

در این جلسه خانم مقیمی رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه های علمیه خواهران، بر ارسال گزارش فصلانه کمیسیون به همه اعضا تاکید کرد تا اعضا در جریان فعالیت ها باشند و بر درنظر گرفتن فعالیت های قرآنی حوزه های علمیه در آیین نامه های جدید و گزارشات ارسالی کمیسیون تاکید کرد.

وی بیان داشت: در کل کشور 500مدرسه علمیه خواهران فعالیت دارند و این فرصت بسیار خوبی برای اجرای پژوهش های قرآنی و سایر فعالیت های قرآنی است و به پایان نامه های حوزوی نیز در عرصه قرآن توجه شود.

آقای رمضانی از دیگر حاضران در جلسه از دفتر پژوهشها، بیان داشت: بهتر است نشریات علمی قرآنی که در حوزه های علمیه است، با  یک بازبینی، با نشریات علمی موجود در دانشگاه ها تجمیع شده و بدین ترتیب نشریاتی که در حال حاضر وجود دارند، حمایت شوند به جای اینکه نشریات جدیدی، تولید و منتشر شوند.

وی تصریح کرد: هم اکنون 13 انجمن قرآنی وجود دارد که فقط 3 انجمن حائز رتبه هستند. لذا به جای ایجاد انجمن های جدید، این انجمن ها حمایت شوند تا حائز رتبه شوند.

در این جلسه پیشنهاد شد که کانون های فرهنگی و هنری قرآنی هم ذیل انجمن های قرآنی فعالیت کنند تا از حمایت های کمیسیون بهره مند شوند.

همچنین پیشنهاد شد تا جلسات بعدی کمیسیون در تاریخ های 19 شهریور، 19 آذر و 13 اسفند سال جاری برگزار شوند.