به گزارش واحد اطلاع رسانی، حجت الاسلام والمسلمین رجبی، معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران؛ در گفتگویی با اشاره به اهمیت سلامت جسم و روان انسان گفت: همان طور که گفته شده؛ عقل سالم در بدن سالم است، Anchor جسم و روان مقدمهای است برای پرورش و شكوفایی استعداد و توانایی انسانها. در واقع، سلوک معنوی نیز نیازمند تدابیر جسمی بوده و ارتقاء سلامت میتواند راه رسیدن به کمالات عالیه را هموارتر سازد.
وی بیان داشت: یكی از مسائل مهم در بحث سلامت، ارتقاء معلومات بهداشتی و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهاست. ارتقاء آگاهیهای بهداشتی طلاب جهت فراهم آوردن بستری مناسب در امر تهذیب و تحصیل، یكی از اهداف معاونت فرهنگی - تبلیغی است. بدیهی است این امر با برنامه ریزی و اجرای نشستها و دعوت از پزشكان و کارشناسان بهداشت در راستای بالابردن آموزههای بهداشتی و جلسات پرسش و پاسخ، امكان پذیر است.
دکتر رجبی در ادامه تصریح کرد: با توجه به ضرورت ارتقاء بینش و انگیزش سلامت در میان طلاب و نیز با توجه به راهبرد «توسعه بهداشت و سلامت میان طلاب» در برنامه پنج ساله حوزههای علمیه خواهران، سه برنامه به شرح ذیل در دستور کار قرار گرفته است: "طرح کارگاه سلامت و آموزش امور بهداشتی"، "برنامه آموزشی با عنوان اسلام و سبک زندگی سالم"، "برنامه آموزشی معنویت و خانواده". طرح اجرایی برنامهها از طرف ستاد، برای مدیریتهای استان و مدارس ابلاغ شده و برنامه ریزی و زمانبندی و دعوت از اساتید توسط مدارس و نیز در پارهای از موارد از سوی ستادمرکزی به صورت سراسری محقق گشته و در سامانه سیما بارگذاری شد.
خانم معصومه مشایخی، کارشناس اداره مطالعات و برنامه ریزی تربیتی حوزه های علمیه خواهران نیز در ادامه با اشاره به گزارش تجمیعی سال 1402 و نیمه اول سال 1403 از فعالیتهای مربوط به برگزاری کارگاه سلامت و آموزش امور بهداشتی در سطح مدارس علمیه سراسر کشور، موضوعات و عناوین آنها را متنوع عنوان کرد و از میان انبوه موضوعات مطرح شده در این فعالیتها به هفت موضوع پربسامد در گزارشات اشاره کرد که به ترتیب عبارتند از:
1.بیان چگونگی پیشگیری وکنترل کمبود ریز مغذیهای شایع در طلاب(آهن، روی، ویتامین د، کلسیم و .. ) 2.بیان چگونگی کنترل و پیشگیری از سوء تغذیه ناشی از کم خوری و پرخوری. 3. بیان پروتكلهای تغذیه در پیشگیری و مراقبت بیماریهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه (دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی) 4. بیان مسائل بهداشتی جهت بهبود تغذیه طالب بر اساس مبانی طبّ سنتی 5. ترویج فرهنگ ورزش و تحرک بدنی در میان طلاب 6. ره آورد طب سنتی برای سلامت جامعه بانوان ایرانی. (با تكیه بر اقتضائات زیست بهداشتی طلاب) 7.کمكهای اولیه، مباحث مربوط به اورژانس 115.
کارشناس اداره مطالعات و برنامه ریزی تربیتی حوزه های علمیه خواهران خاطر نشان کرد: از این پس، بنا شده است که گزارشات مربوط به جلسه بهداشت و سلامت مدارس، به صورت سالانه و در بازه زمانی انتهای سال تحصیلی (پانزده خرداد تا اول تیرماه) از سوی مدارس به ستاد ارسال گردد.