به گزارش واحد اطلاع رسانی، وبینار فرهنگی "تفاحة الجنة" با محوریت توجیه و انگیزه بخشی جلسات خانگی تفسیر سوره انسان در ایام فاطمیه با محوریت نقش بانوان در جبهه مقاومت، روز دوشنبه ۲۸آبان با ارائه حجت الاسلام و المسلمین رجبی معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران و حجت الاسلام والمسلمین حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور برگزار شد.
در این وبینار، حجت الاسلام والمسلمین رجبی در سخنانی با اشاره به آغاز ایام فاطمیه و برگزاری نشست های خانگی بیان داشت: جهاد و رسالت شما بانوان مبلغه این است که این بانوی بزرگ را بشناسید و به جهانیان معرفی کنید. سیره ایشان برای همه زمانهاست و آن حضرت، مصداق بارز مقاومت و جهاد است.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران، تصریح کرد: حضرت زهرا(س) الگوی انسان کامل برای زنان و مردان است و بنا بر فرموده امام زمان(عج)، حضرت زهرا(س) اسوه حسنه برای ایشان بودند. حضرت فاطمه(س) الگوی متعالی انسان کامل است.
وی افزود: رسالت بزرگ شما این است که سیره این مادر مقاومت، مادر علم و توحید و ولایت را به جامعه معرفی کنید و پیوند عاطفی با حضرت برگزار کنید که ایشان محور همه کمالات است.
دکتر رجبی به شان نزول سوره انسان اشاره و بیان داشت:این سوره در شان و فضیلت اهل بیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) یعنی حضرت علی، حضرت فاطمه، امام حسن و امام حسین (علیهمالسّلام) نازل شد و داستان معروف نذر این بزرگواران و اطعام کریمانه آنان را مطرح میکند که خداوند این صفات عالی آنان را ستود. آن حضرت با آنکه نیازمند طعام بودند، ولی آن را به مسکین و یتیم بخشیدند و این مصداق این آیه از سوره آل عمران است که خداوند می فرمایند هرگز شما به جایگاه و مقام برّ دست پیدا نمی کنید مگر اینکه از چیزی که دوست دارید انفاق کنید. لذا کمک به جبهه مقاومت نیز انسان را در مجرای فیض الهی قرار می دهد و با این جهادمالی در راه کمک به مقاومت می توان گام برداشت.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر زنجان در جمع طلاب گفت: یکی از سنتهای حسنه که از صدر اسلام تاکنون بوده و پیشینه آن به دوران دعوت پنهانی مسلمانان در زمان پیامبر اکرم صلوات الله علیه برمیگردد، همین برگزاری جلسات خانگی است.
وی تصریح کرد: مطالعه در سیستم تشکیل انقلاب اسلامی به ما نشان میدهد که پیدایش انقلاب مرهون دو شبکه پیوسته هست: یکی "شبکه اتصال مومنین در مساجد"، و دیگری "شبکه های خانگی". بین این دو مورد، "شبکههای خانگی"اهمیت بالایی داشته. زیرا نظام حاکم قبل از انقلاب در مساجد هم مانع جلسات مومنین میشدند و پیامدهایی برای انقلابیون داشت، از این رو مردم بیشتر به جلسات خانگی روی میآوردند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی، در ادامه با توجه به ضرورت برنامههای قرآنی خاطرنشان کرد: در دیدار فعالان قرآنی با مقام معظم رهبری«مدظله العالی» ایشان فرمودند که با توجه به اینکه بیشترین شاخص رشد را در زمینه قرآنی داشتیم، ولی فعالیتهای قرآنی در مقایسه با قبل از انقلاب بسیار کاهش یافته است زیرا ما از دو مطلب غفلت کردیم؛ اولاپررنگ نمودن برنامههای قرآنی در مساجدو ثانیا برگزاری جلسات خانگی.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع و فرمایشات مقام معظم رهبری«مد ظله العالی» احیای این دو مورد بر عهده طلاب است که باید فضای مساجد بیش از پیش معنوی شود و از هر فرصتی برای بسط مراسمات مذهبی و گسترش قرآن استفاده کرد که با توجه به زمان کنونی و استفاده از ایام فاطمیه برای این مهم فرصت خوبی است.
لازم به ذکر است اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه های علمیه خواهران، طرح "تفاحه الجنه"را در ایام فاطمیه با موضوع برگزاری جلسات خانگی تفسیر سوره انسان و شرح خطبه فاطمیه با همکاری کانون های قرآن و عترت نورالثقلین حوزه های علمیه خواهران برگزار می کند.
محورهای این جلسات، تبیین سبک زندگی فاطمی با توجه به سوره مبارکه انسان، الگوگیری از اخلاق و زیست مومنانه حضرت زهرا(س) و شرح خطبه فاطمیه خواهد بود. همچنین از محتوای این جلسات، مسابقه ای در سامانه سیما برگزار می شود که طلاب خواهر می توانند در آن شرکت کنند.