نشست طلاب و مبلغان بسیجی حوزه علمیه قم در مسجد امام موسی کاظم علیهالسلام برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجةالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در این نشست گفت: تعطیلات عید نوروز، بهترین فرصت برای تبلیغ است؛ زیرا افرادی که در این مدت پیش روی مبلغان هستند، همه اقشار جامعه را تشکیل میدهند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه امروزه حوزه علمیه قم ظرفیتهای استثنایی دارد که طلاب باید با تفکر بیشتر در تواناییهای خود و سرمشق قرار دادن مبلغان برجسته و مراجع عظام، راه آنها را ادامه دهند، خاطرنشان کرد: افرادی مثل مرحوم حجةالاسلام والمسلمین ابوترابی در شرایط سختی که در آن قرار گرفت و آزمونی که با سربلندی آنرا پشت سر گذاشت، توانست به مقامی برسد که در زندانهای عراق ایشان را به سید آزادگان میشناختند و این بزرگان باید سرمشق طلاب باشند.
حجةالاسلام والمسلمین قرائتی بیان کرد: یکی از آداب طلبگی، کیاستی است که باید در مسایل اجتماعی و سیاسی و بهخصوص مسایل درون حوزه رعایت کنند؛ طلاب نباید به شکلی عمل کنند که کسی بتواند آنها را به یک گروه، جناح و یا یک فرد خاص منتسب کند.
وی افزود: پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم در مسئله سکونت در مکه، بهترین درس را به طلاب این عصر دادند و آن اینکه اجازه ندادند از یک مسئله ساده یک جنگ سیاسی در جامعه ایجاد شود؛ طلاب نباید کاری کنند که کسی برای رسیدن به قدرت سیاسی از آنها سوء استفاده کند.
این معلم قرآن با بیان اینکه طلاب باید تحول را از درون خود آغاز کنند تا خداوند نیز آنها را در خارج از درونشان یاری کند و دست آنها را بگیرد، خاطرنشان کرد: طلاب باید از هر فرصتی برای خدمت استفاده کنند؛ مواقعی چون عید نوروز که بهترین فرصت تبلیغی است، نیابد از کف طلاب برود؛ زیرا این فرصت تبلیغی از فرصت تبلیغی محرم و صفر نیز بهتر است.
وی اظهار کرد: یکی از فعالیتهایی که طلاب میتوانند در ایام نوروز انجام دهند، شناسایی ظرفیتهای عالی در خانوادهها و محلات است؛ چون اصلاح ذاتالبین و تهیه جهیزیه و هزینههای کار و ازدواج با شناسایی ظرفیتهای مردمی قابل انجام است و بهطور کلی میتواند حضور طلاب را اثربخش کند.
حجةالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به ظرافتهای بسیار تبلیغ و تأثیر تبلیغ چند دقیقهای و منبر یک دقیقهای خاطرنشان کرد: نباید خط سیاسی باعث دینفروشی شود؛ اگر کسی مشکلی از نظر سیاسی داشت، نباید او را به شکلی طرد کرد که به دشمن این کشور تبدیل شود؛ با این حال امروز برخی خطکشیها باعث شده به خاطر یک مسئله سیاسی، کل خاندان یک فرد مورد تهمت و جسارت قرار گیرد.
▪ پاسخ به مدعیان مهدویت، باید کاربردی و ساده باشد
حجةالاسلام والمسلمین نجمالدین طبسی استاد حوزه علمیه هم در این نشست گفت: باید مانند فقه و اصول، هر روز در حوزه بیشاز 100 درس خارج مهدویت برگزار شود و این عرصه را از مهجوریت خارج کنیم.
وی با اشاره به بیپایه و ضعیف بودن بسیاری از این شبهات، گفت: مباحثی که طلاب در زمینه مهدویت باید به آن آگاه باشند، مسایل کاربردی است؛ زیرا امروز مهدویت آماج شبهات و انحرافات شده و گروهها و اشخاصی برای سوءاستفاده از این جریان وارد کار شدهاند و هربار به یک شکل خاص وارد میدان شدهاند.
وی افزود: مسئله امامت از مسلمات دین و عامل ممیزه شیعیان نسبت به تمام ادیان و فرق است و هیچ کسی نمیتواند این مسئله را محصور به خواب و رؤیا کند و طلاب باید به شکل قوی با بیان ادله منطقی، اجازه بروز و ظهور را به این افکار ندهند.
حجةالاسلام والمسلمین طبسی گفت: پاسخ دادن به شبهات در حوزه مهدویت بسیار ظریف و پیچیده است؛ ولی بهراحتی میتوانیم آنها را پاسخ دهیم و این پاسخ نیز باید ظریف و کوتاه باشد.
وی خاطرنشان کرد: فقهای ما به تمام ریزهکاریهای دوران غیبت پرداختهاند و هیچ چیزی نیست که در این زمینه جامانده باشد و ما باید با مطالعه این مباحث کاربردی، در مقابل انحرافات بایستیم.
▪ خواب و رؤیا، محور بسیاری از تبلیغات مدعیان دروغین مهدویت است
حجةالاسلام شهبازیان پژوهشگر مهدویت هم در این نشست با بیان اینکه یکی از مهمترین ادله گروههای انحرافی، مسئله خواب و رؤیا است، گفت: 30 جریان معاصر معیار اصلی تبلیغات خود را بر اساس خواب تنظیم کرده و ارایه میکنند.
استاد مباحث مهدویت بیان کرد: متأسفانه این افراد با سوء استفاده از مردم سادهدلی که قلبهای پاکی دارند، آنها را پیرو خود کردهاند و با استفاده از ظرفیتهای مالی سلفیه، در این مسیر حضور پیدا کردهاند.
حجةالاسلام شهبازیان اظهار کرد: باید به شکلی رفتار کرد که با نقدهای علمی و توسعه روشنگری در بین مردم، زمینه رشد این تفکرات را از بین ببریم.
وی افزود: ایام تبلیغی فروردینماه بهترین فرصت برای فعالیت در این زمینه است و طلاب ابتدا باید از خانوادههای خود آغاز کنند و سپس در محلات و مجامعی که حضور پیدا میکنند، مردم را نسبت به روشهای این افراد آگاه سازند؛ زیرا اگر این مسئله را جدی نگیریم، در آینده ضربات سنگینی خواهیم خورد.