همایش بزرگ طلاب فاطمی در ایام بزرگداشت سی ونهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی همزمان با ایام دهه فاطمیه با هدف تبیین و گسترش گفتمان امام و رهبری و تبیین ولایت مداری اولین حامی ولایت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در 20بهمن ماه دراصفهان برگزار گردید.
سخنرانان این مراسم بانو مجتهده صفاتی، استاد عالی دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه وحجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالله حاج صادقی بودند.
بانو مجتهده زهره صفاتی دراین همایش گفت: غدیر و فاطمیه شناسنامه و سند هویت شیعه است و باید همواره این دو امر حیاتی مورد توجه قرار گیرد. فرهنگ غرب و اومانیستی برای زن نقش بازاریابی و منشی گری و هنرپیشه گی قایل است ولی مدیریت های کلان را به زنان نمی سپارند و اسلام با این نگاه به طور کامل مخالف است.
وی با اشاره به زندگی ملکوتی و پربرکت حضرت زهرا تاکید کرد: ایشان در راس قله انسانیت قرار دارند و برای فهم وجود انسان کامل به طهارت باطنی نیازمندیم.
استاد سطح عالی دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه خواهران افزود: هرگز با وجود آلودگی و گناه نمی توان وجود نابی را درک کرد و برای رسیدن به فهم وجود زهرای اطهر به طهارت و تقوا نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه فاطمه الزهرا لیله القدر هستند گفت: همانطور که برای درک شب قدر سیر و سلوک ها نیاز است برای شناخت ایشان هم نورانیت باطنی لازم است.
وی با تاکید بر لزوم الگو گیری واقعی نه شعارگونه از سیره فاطمی گفت: در اوضاع کنونی نظام، دستگاه حاکم و قوای سه گانه باید رویکرد فاطمی پیدا کنند و منظور از این حرف تنها حجاب بانوان نیست، گرچه آن لازم و واجب است.
بانو صفاتی با اشاره به اینکه در حوزه سیاست خارجی، رسانه، مدیریت، فرهنگ، اقتصاد، هنر و تولید و بازار کار باید اندیشه فاطمی حاکم شود اظهار داشت: تاکنون کسانی در این جامعه ماندگار و منشا اثر بوده اند که رویکردی فاطمی داشته اند، شخصیت هایی مثل حسن تهرانی مقدم، شهید بهشتی و ...
در ادامه برنامه حجت الاسلام حاج صادقی به تبین انقلاب اسلامی ونقش زنان پرداخت .
ایشان در همایش بزرگ فاطمیه گفت: دین مبین اسلام به زن نگاهی بلندمرتبه و مقدس دارد و برای او نقش کارگردانی، سازندگی و تاثیرگذار قائل است نه نقش هنرپیشه گی.
وی ابراز داشت: در آموزه های دینی اسلام به معراج رونده مرد و به معراج فرستنده زن است و آنجا که قرآن بحث ارزشی می کند از جنسیت سخن نمی گوید، بلکه تقوا، علم و روحیه جهادی در هر که باشد برای اسلام ارزشمند است و جنسیت مهم نیست.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حاج صادقی ادامه داد: آنجا که سخن از تکلیف است، اسلام بین زن و مرد تفاوت قائل می شود ولی این تفاوت در بعد ارزشی نیست.
با اشاره به اینکه ولایت تشریعی یک وظیفه، ماموریت و تکلیف است گفت: در اسلام این تکلیف و ولایت به زنان داده نشده است.
وی والاترین مرتبه ولایت را ولایت تکوینی دانست و تصریح کرد: ولایت تکوینی دارا بودن مقام واسطه فیض است که حضرت زهرای اطهر از این ولایت برخوردار بودند.
وی خطاب به طلاب گفت: به شاگردی این بانوی با کرامت افتخار کنید و به او تاسی کنید.
با رحلت پیامبر خدا، حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) مهر خاتمیت زده شد ولی رفت و آمد فرشته الهی حضرت جبرائیل قطع نشد، البته نه تا زمانی که علی زنده است بلکه تا زمانی که فاطمه زنده است.
وی با مطرح کردن یک سوال اساسی و مهم گفت: باید ببینیم فاطمه چه کرد که امام زمان عدل گستر خود را شاگرد مکتب فاطمه می داند.
باید بررسی کنیم فاطمه الزهرا در دوران کوتاه بعد از رسول خدا چه کرد که حضرت ولی عصر خود را شاگرد مادر می داند و این آن چیزی است که امروز نیاز به تبیین آن داریم
از دیگر برنامه های این همایش عظیم مداحی ومرثیه سرایی در رسای مصائب حضرت زهرا «سلام الله علیها» بود که توسط مداح اهل بیت جناب آقای میر باقری انجام گردید که بسیار هم مورد توجه حضار قرار گرفت.
این همایش همزمان با دهه مبارک فجر وایام فاطمیه به همت معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در 20 بهمن ماه و با حضور بیش از 1500 نفر از خواهران طلبه استان اصفهان در سالن کوثراصفهان برگزار گردید