بسمه تعالی
همایش « شبی با حوزه در آزاد اندیشی سیر و سلوک طلبگی با محوریت فاطمه شناسی »در راستای آغاز پذیرش سطح 3 و جذب حداکثری ویژه ی طلاب سطح 3 ، پایه پنجم و فارغ التحصیلان سطح 2 حوزه های علمیه خواهران استان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید حسن فاضلیان(زیده عزه) ( مدیر حوزه های علمیه خواهران استان همدان و از اساتید مؤسسه) حجت الاسلام والمسلمین ملیحی (زیده عزه) (ازاساتید حوزه علمیه آیت الله آخوند ) آیت الله قائینی(زیده عزه) (ازاساتید حوزه علمیه آیت الله آخوند) مورخ 15/12/96 و 16/12/ 96در مؤسسه آموزش عالی حوزوی فدک برگزار گردید .
جهانگیری مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی فدک ، هدف از برگزاری این همایش را تشویق و ترغیب طلاب به ادامه تحصیلات علوم دینی در مقاطع عالی بیان نمودند .
چهاردولی معاون آموزش مؤسسه ، ضمن خوش آمد گویی ، هدف از تحصیل در سطح 3 را تربیت طلاب متخصص در علوم دینی جهت تبلیغ و تحقیق موفق برشمرد و به تبیین و توضیح گرایشها و شرایط و امتیاز های ویژه ثبت نام پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین فاضلیان(زیده عزه) (مدیر حوزه های علمیه خواهران استان همدان و از اساتید موسسه) ضمن بیان پذیرش حوزه های علمیه خواهران در سطوح مختلف ، به فضیلت علم و علم آموزی علوم دینی و ارزش درخت کاری پرداخت و گفت: هیثم بن ابی کوب از امام صادق (علیه السلام)روایت می کند:« شش صفت است که مؤمن بعد از مردنش نیز ازاینها استفاده می کند: فرزند شایسته ای داشته باشد که بعد از خودش استغفار کند، کسی که قرآنی یا کتابی از خود برجای گذارد که خوانده شود، چاهی را حفر کند، نهالی که بکارد، صدقه جاریه(وقف کردن) و سنت حسنه ای که بعد از خودش به جا بگذارد.
حجت الاسلام و المسلمین ملیحی( زید عزه) به بیان لزوم همراه بودن مسئله آموزش با خود سازی و تزکیه پرداخت و گفت: خداوند متعال در قرآن کریم تزکیه را بر تعلیم مقدم نموه و می فرماید:" ...ویزکیهم و یعلمهم الکتاب ..." به جزء آیه 129سوره بقره _نقل قول از حضرت ابراهیم(علیه السلام)_ به دلیل تفاوت بین خالق و مخلوق، تعلیم برتزکیه مقدم شده است .از این آیات می توان فهمید که تزکیه فقط مخصوص افراد بخصوصی نیست، بلکه همه افراد را شامل می شود و همه نیازمند تزکیه هستند. تزکیه و تهذیب در عالمان دینی از اهمیت بیشتری برخوردار است. حضرت علی(علیه السلام) می فرماید: وجود عالم در جامعه مثل کشتی است که اگر شکست کل سرنشینان کشتی غرق می شوند.
وی ادامه داد : ما باید حضرت زهرا(سلام الله علیها)را در زمینه تزکیه و تهذیب نفس الگوی خود قرار دهیم که دختر نمونه برای پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) ، همسری شایسته وهمراه برای حضرت علی(علیه السلام) است که عمار یاسر از حضرت علی (علیه السلام) سوال می کنند: فاطمه(سلام الله علیها) چگونه همسری بود .؟ فرمودند: « بهترین کمک در راه بندگی خدا بود وهیچگاه از من چیزی مطالبه نکرد که نتوانم تهیه کنم.»و برای فرزندانش مادری مهربان ، و این پرده هیچگاه از جلوی چشم امام حسن (علیه السلام) کنار نرفت مگر اینکه هرشب می دید که مادر درحال عبادت هستند و پاهای مبارکشان ورم کرده و همسایه ها را دعا میکنند.
آیت الله قائئنی ( زید عزه) گفت: یکی از القاب حضرت زهرا(سلام الله علیها) مبارکه است. یعنی بابرکت و خیرکثیر و مستمر و منبع همه خوبی ها که حضرت حجت فرمودند : مادر، برای من الگو است و سایرمعصومین (علیهم السلام) در مشکلات به ایشان متوسل می شده اند. و در حدیثی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: اگر فاطمه نبود خداوند عالم را خلق نمی کرد. حضرت زهرا از نظر عبادت عابد ترین مردم بود و از وظیفه خود نسبت به همسر و فرزندان و امر خانه داری کوتاهی نکرد.
وی ادامه داد: حضرت زهرا (سلام الله علیها) در هر شرایطی دست از حمایت از امام زمانش برنداشت و به وظیفه اش عمل می کرد و در برابر مشکلات صبر می کرد و دعا هایش دیگران و همسایگان را بر خود و خانواده اش مقدم می شمرد. اگر فرهنگ فاطمی در جامعه گسترده شود همه مشکلات طبقاتی و فقر از بین می رود. کشور ما از نظر منابع و استعداد و نیروی کارآمد جوان غنی می باشد و نیازمند کشورهای دیگر نیست هرچند ممکن است در برخی از مسائل مانند تسلیحات نظامی و امنیتی کشور های دیگر محتاج ما باشند. بهتر است من و شما برای پیشرفت هر چه بهتر ایران و ایرانی از تولیدات داخلی استفاده نموده و چرخ صنعت ایران را به گردش درآوریم.