نشست مشترک رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه‌های علمیه خواهران و نماینده دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی

شناسه خبر : 146719

1403/06/24

تعداد بازدید : 33

نشست مشترک رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه‌های علمیه خواهران و نماینده دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی
نشست مشترک رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه‌های علمیه خواهران و نماینده دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و رئیس اداره قرآن جامعه الزهرا(س) به منظور بررسی طرح مسطورا برگزار شد.

به گزارش واحد اطلاع رسانی، این نشست با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی مقنی نماینده دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآن، خانم زهرا بهجت پور از اداره قرآن و معارف جامعه الزهرا(س)، خانم ها مقیمی و رضوی و کلایی از اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه های علمیه خواهران به منظور بررسی طرح زندگی با آیه ها و بررسی نقاط ضعف و قوت آن در سال گذشته و ارائه برنامه های جدید برای سال آینده در خصوص این طرح، برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین مقنی، به برگزاری طرح زندگی با آیه ها که در ماه مبارک رمضان برگزار شد، اشاره کرد و گفت: این طرح به عنوان طرحی نو که در ابتدای سال و همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار شد، با استقبال خوب مخاطبان و نیز نظر مثبت رهبر معظم انقلاب مواجه شد. لازم است نقاط ضعف و قوت این طرح بررسی شده و ظرفیت های حوزه های علمیه خواهران در خصوص این طرح مشخص شود.

خانم زهرا بهجت پور، رئیس اداره قرآن جامعه الزهرا(س) بر تعیین سطوح مخاطبان برای "طرح زندگی با آیه ها" تاکید کرد و گفت: در این طرح، مخاطبان طلبه که به نوعی مخاطبان نخبگانی هستند، دیده نشده اند. مخاطب نخبه دانشگاهی و طلبه هم بایکدیگر تفاوت دارند.

خانم بهجت پور به ظرفیت های جامعه الزهرا(س) اشاره کرد و بیان داشت: یکی از ظرفیت های ما، وجود 2500طلبه حضوری است و حدود 8هزار طلبه مجازی آنلاین که در شهرهای مختلف، کانون های استانی دارند. همچنین پژوهشگاه جامعه الزهرا(س) نیز می تواند در خدمت طرح باشد.

در ادامه آقای مقنی، جامعه هدف طرح زندگی با آیه ها را عموم مردم دانست و یادآور شد: نگاه ما در اجرای این طرح، نگاه گفتمانی است. حوزه های علمیه خواهران می توانند مخاطب خاص خود را که از اساتید و مبلغان هستند، به عنوان سرشبکه ها تربیت کنند و آنان با شبکه سازی در میان مخاطبان مختلف، به اجرای سراسری طرح زندگی با آیه ها بپردازند. باید مبلغان را توانمند کرد تا آنان به عنوان سفیران آیه ها فعالیت کنند.

در ادامه خانم مقیمی، رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه های علمیه خواهران با اشاره به لزوم سطح بندی مخاطبان این طرح گفت: مبلغان ما نیز به عنوان سرشبکه ها، با سطوح مختلف مخاطبان از جمله جوان، نوجوان، کودک، دانشجو و طلبه و ... در تعامل هستند که در انتخاب آیات باید به این نکته نیز توجه شود.

وی تصریح کرد: در انتخاب آیات بهتر است مسائلی چون خانواده، جمعیت و فرزندآوری که از مسائل مبتلابه روز هستند نیز درنظر گرفته شوند و آیات مرتبط انتخاب شوند. همچنین در برنامه ریزی ها برای اجرای طرح، به ایام نوروز و اقتضائات آن توجه گردد. همچنین حمایت های مادی و معنوی بیشتری از بانوان مبلغ صورت گیرد.

رئیس اداره معارف قرآن و اهل بیت(ع) حوزه های علمیه خواهران، به بحث رسانه و نقش آن در فراگیری طرح زندگی با آیه ها اشاره کرد و خواستار استفاده بیشتر از آن در برنامه های قرآنی شد.

خانم مقیمی پیشنهاد داد که سوژه های قرآنی که در میان بانوان حوزوی هستند به برنامه محفل معرفی شوند و نیز طلاب ضمن آشناشدن با اصول مستندسازی، خودشان از سوژه ها مستند تهیه کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مقنی از طلاب خواست تا سوژه های خود را معرفی کنند تا در برنامه محفل به آن پرداخته شود. همچنین از حوزه های علمیه خواهران خواست تا با شبکه سازی میان خواهران مخاطبان عمومی جامعه را هدایت و راهبری کنند.